ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ»

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: «ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ»
ΚΑΜΙΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΗΛΙΟΥ 1)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 18:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων πραγματοποιούν εκδήλωση (ημερίδα - έκθεση φωτογραφίας -μαγειρέματα) με θέμα την αρχαία διατροφή στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ημέρες Θάλασσας» όπου διοργανωτές είναι ο Δήμος Πειραιά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΛΠ.
Το θέμα της ημερίδας είναι «το Κόστος της Αρχαίας Διατροφής», η έκθεση φωτογραφίας  έχει θέμα τα νομίσματα της αρχαίας εποχής ενώ θα υπάρχουν αρχαία εδέσματα μαγειρεμένα από Κρήτες Αρχιμαγείρους. Επίσης θα συμμετέχουν Κρήτες χορευτές. 
Θα συζητηθεί ο ρόλος των αλυσίδων διατροφής και των ξενοδοχείων αλλά  και της αγροτικής πολιτικής (κτηνοτροφία- αλιεία- οπωρολαχανικά - βότανα κ.α) ενώ θα τονισθεί η αξία της διαφύλαξης των τοπικών προϊόντων, καθώς και της Αθήνας για την τουριστική προβολή της περιοχής ενώ παράλληλα θα συζητηθούν τα κοινά στοιχεία των διατροφικών αξιών της Αθήνας και άλλων περιοχών.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στις ημερίδες θα παρακολουθήσουν συζητήσεις για τις περιφερειακές πολιτικές, όπως της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπτυξη τοπικών πρωτοβουλιών και μικρής κλίμακας πολιτιστικών σχεδίων για τον τουρισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζακυνθινή μαντινάδα!

"Καραμέλλες του φιλιού" οι Χειροποίητες καραμέλλες