Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 16, 2015

¨η Παπάρα"-Ζακυνθινά φαγητά ας πούμε.

Εικόνα
Σε περιόδους φτώχειας και πείνας στη Ζάκυνθο αλλά και σαν πρόχειρο φαγητό,όταν βρισκόταν στα χωράφια, υπήρχε ενα είδος φαγητού που σε χόρταινε ,αλλά ηταν και υγιεινό.Η λεγόμενη "παπάρα",ονομάστηκε έτσι λόγω του οτι μπορείς να  το βουτήξεις μεσα λάδι η κρασί!!για να μαλακώσει ,όσο ξερό και να είναι το ψωμί. Σε μια φέτα καρβελίσιο ψωμί,βάζεις πάνω ντομάτα,τυρί(αν έχεις πρέντζα(τύπος ζακυνθινού τυριού) ακόμη καλύτερα),ελιές και οτι μυρωδικό έχεις πρόχειρο.Μετά την βουτάς η την πασπαλίζεις με λάδι και την τρώς.Θέλει λίγο προσοχή για όσους δεν έχουν γερά δόντια,αλλά είναι πολύ χορταστική και ενδείκνυται για περιόδους φτώχειας όπως η τρέχουσα  για πολύ κόσμο.