Η συμμετοχή της Ζακύνθου στις εκθέσεις Τουρισμού


Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το ποιός εκπροσωπεί το νησί στις εκθέσεις Τουρισμού, ανα τον κόσμο.
Επιχειρηματίες εναντίον αιρετών,εποχιακά ασχολούμενοι με τη Ζάκυνθο εναντίον υπαλλήλων κ.α.
Επειδή τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχω είτε ως εκθέτης,είτε ως επισκέπτης σε αυτές τις εκθέσεις θα πω δυο κουβέντες απο τη σκοπιά του ανθρώπου που δεν έχει συμφέρον.
Παλαιότερα στις εκθέσεις συμμετείχαν εκ μέρους του νησιού,υπάλληλοι της Νομαρχίας εξουσιοδοτημένοι γι αυτό και κάποιοι επιχειρηματίες(συνήθως μικρού διαμετρήματος) που έδιναν το βάρος στο να προσελκύσουν τουρίστες με ατομικό όφελος.
Την τελευταία ημέρα της έκθεσης ερχόταν και κάποιοι αιρετοί (αφου ήξεραν την ώρα που θα περάσει ο υπουργός),για να τους δείξουν τα κανάλια και να βγάλουν φωτογραφίες μόνο.
Αυτό άρχισε να βελτιώνεται την δεκαετία του 2000,οταν εμφανίστηκαν και ξενοδόχοι επαγγελματίες και πρόεδροι Επιμελητηρίων που έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό προιόν του νησιού μας.
Οι κόντρες ξεκινάνε απο το γεγονός οτι τα έξοδα σ αυτές τις εκθέσεις είναι πληρωμένα και οτι αυτοί που δεν πάνε πιστεύουν οτι αυτοί που πάνε διαφημίζουν μόνο την επιχείρηση τους (γνήσιο Ελληνικό χαρακτηριστικό).
Φωτεινό παράδειγμα αποτελούν επιχειρηματίες της Ζακύνθου οι οποίοι βάζουν απο την τσέπη τους για να συμμετέχουν στις εκθέσεις δεν τους αναφέρω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση,αλλά,όλοι τους ξέρουμε.
Πάντως η συμμετοχή του νησιού μας σ αυτές τις εκθέσεις έχει αναβαθμιστεί την τελευταία δεκαετία ,με αποτέλεσμα σ αυτές να εκπροσωπείται η μεγάλη πλειοψηφία των υγιών επιχειρήσεων του νησιού μας.
Αυτό που προτείνω για να πάψουν οι παρεξηγήσεις και οι γκρίνιες είναι μετά που κάθε συμμετοχή σε Έκθεση,ο αρμόδιος για την συμμετοχή φορέας να κάνει ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ(ποιοί πήγαν,πως οργανώθηκε,τι πέτυχαν,τι είδαν κλπ.).


Κλείνω δίνοντας δυο παραδείγματα πρός αποφυγήν;
1.Μεγάλη επιχειρηματίας του νησιού μας μίλαγε  με τους επισκέπτες της έκθεσης αναλόγως του ντυσίματος τους,αλλά την πάτησε γιατί η εκπρόσωπος της TUI πέρασε ντυμένη με τζήν!!
2.Ομάδα ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων είχαν καταλάβει όλες τις καρέκλες του περιπτέρου της Ζακύνθου,φώναζαν κάπνιζαν και έτρωγαν σουβλάκια δίνοντας την εντύπωση ανατολίτικου προορισμού.
Παρά τις εκκλήσεις του υπευθύνου του περιπτέρου τον αγνοούσαν και μάλιστα τον απείλησαν με υποννούμενα για την καταγωγή του και την μελλοντική του μετάθεση!!

Υ.Γ. Δεν συμμετείχα ποτέ σε περίπτερο της Ζακύνθου,ούτε εχω προσωπικό συμφέρον απο την προβολή του νησιού μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζακυνθινή μαντινάδα!

"Καραμέλλες του φιλιού" οι Χειροποίητες καραμέλλες