Βιβλίο "Αγιος Λέων Επίσκοπος Κατάνης".



Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΠΑΥΛΟΣ τηλέφωνο 2105241046.
Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε στέλνοντας μας e-mail στο dionisakis64@gmail.com


Κριτική για το βιβλίο που δημοσιεύθυηκε στο περιοδικό "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" 
της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων
Διονύση Μάργαρη,
ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ – Επίσκοπος Κατάνης,
εκδόσεις «Παύλος»,
Αθήνα 2009, σελ. 48.

Παρότι τυγχάνει παρθενική η προσπάθεια συγγραφής βιβλίου από τον συγγραφέα Διονύση Μάργαρη, εν τούτοις μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής και πρωτότυπη. Έτσι δικαιολογείται το ότι το βιβλίο προλογίζει και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄. Πέραν του ότι το βιβλίο αυτό αισθητικά είναι ωραίο, διαθέτει και όλες σχεδόν τις άλλες αρετές ενός βιβλίου ,όπως λ.χ. τη μεθοδικότητα, την ιστορικότητα, την επιχειρηματολογία, τη βιβλιογραφική κάλυψη κ.λπ.
Επιπλέον το γλαφυρό ύφος, η σαφήνεια της γλώσσας και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθιστούν το βιβλίο ελκυστικό, και αξίζει αλλά και μπορεί να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους, θρησκευόμενους αλλά και αδιάφορους. Ακόμη έχει και τη λαογραφική πολιτιστική του χροιά και σημασία, οπότε κινεί το ενδιαφέρον και όσων έχουν λαογραφικά ενδιαφέροντα.
Η πρωτοτυπία του μικρού αυτού του βιβλίου συνίσταται στην προσπάθεια ανάδειξης μιας άγνωστης σχεδόν σε όλους μας μορφής Αγίου, του Αγίου Λέοντος, που προέρχεται από την άγνωστη Ελλάδα, τη Μεγάλη Ελλάδα της Κ. Ιταλίας.
Φυτώριο Αγίων είχε καταστεί η Κάτω Ιταλία. Έχει σημασία μεγάλη η ανάδειξη των αγίων  της περιοχής αυτής και για την Εκκλησία και για την εθνική μας ιστορία.
Περισσότερο, μάλιστα, του Αγίου Λέοντος, επειδή είναι συνδεδεμένη η πορεία του με το όμορφο νησί της Ζακύνθου, που σεμνύνεται και για τον «άγιο της συγγνώμης», τον Άγιο Διονύσιο, και για άλλους αγίους της αλλά και για τον Άγιο Λέοντα. Τον τιμά και τον σέβεται ιδιαιτέρως και γι’ αυτό ονόμασε «Άγιο Λέοντα» και χωριό, που βρίσκεται στη νησί.
Συγχαρητήρια αξίζουν στον συγγραφέα Διονύση Μάργαρη και ευχές, για να μας δώσει και άλλες πνευματικές δημιουργίες.
Παύλος Αθ. Παλούκας
Επίτ. Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζακυνθινή μαντινάδα!

"Καραμέλλες του φιλιού" οι Χειροποίητες καραμέλλες